Пробиотици – Един живот без дискомфорт

пробиотици - живот без дискомфорт - Здраве & Вино

Време е да си признаем!

Крайно време е да си признаем, че антибиотиците помагат временно за някои болежки. В същото време правят на пух и прах имунната ни система! И особено през зимния сезон – последното, което ни липсва след една настинка, е друга, която може да бъде и по-сериозна.

В момент, в който имунната ни система се олюлява зашеметена между Сцила и Харибда, е изключително важно да ѝ влеем ново по-добро гориво, като най-добре е то да бъде с високо „пробиотично“ число.

Досетихте ли се за какво говорим вече?

Да, за пробиотици.

Нека сега се пуснем на един образователен круиз, чийто капитан ще са именно пробиотиците.

Какво са пробиотиците?

Като препарати, наситени с големи концентрации от полезни микроорганизми, пробиотиците спомагат за поддържането на полезната стомашно-чревна микрофлора. Това способства за крепко здраве и добро качество на живот. Пробиотиците в последно време се ползват с много добра репутация от науката и съвременното здравеопазване в битката с редица заболявания.

Трябва да възприемаме пробиотиците като една неизменна, и абсолютно незаменима, част от хранителните ни режими! Те помагат за възстановяване на прекъснатата връзка между човека и природната среда.

От какво ни предпазват пробиотиците?

Рискът от сериозни заболявания нараства неимоверно, когато има отсъствие, недостиг или частично или пълно унищожаване на полезната микрофлора. Оттук следва, че не може да има нормално човешко съществуване без скъпоценните пробиотични микроорганизми, нито могат те да бъдат заменени. Много често се случва пробиотиците да са единственото решение за някои заболявания от функционално, недоимъчно или гастроентерологично естество.

Когато имаме нарушен баланс в микрофлората, се пораждат условия за гнилостни, токсигенни и патогенни бактерии. Тяхното развитие формират токсини и гнилостни продукти, чрез които бактериите нападат човешкия организъм. За да поддържаме баланса в микрофлората ни, трябва да внасяме в концентриран вид под формата на таблетки, капсули или ферментирали храни, обогатени с пробиотици.

пробиотици - живот без дискомфорт - Здраве & Вино

Веднъж попаднали в стомаха, тези микроорганизми започват да доминират. Те изтласкват гнилостната, патогенната и токсигенната микрофлора, осигурявайки лечение и профилактика на редица болести, свързани с нарушения баланс на микрофлората в стомаха и червата.

В редица органи за обществено здраве и в някои правилници не се позволява да се говори за лечебен или оздравителен ефект на пробиотиците, а по-скоро им се дава помощна роля.

Въпреки това, опитът на организации в чужбина и у нас показва, че пробиотиците имат безапелационен лечебен и оздравителен ефект. Освен това – ако съчетаем пробиотичните микроорганизми със строго определени витамини и органогенни елементи, аминокиселини и органични киселини, е възможно да се излекуват болести. Дори за такива, които съвременната конвенционална медицина няма решение.

Имайки предвид безвредността и натуралния характер на тези препарати, би следвало, че те ще стават все по-препоръчвани и достъпни не само за профилактика, но и за лечение.

Какво препоръчваме ние?

Търсейки най-добрите пробиотици на пазара, ние от “Здраве & Вино” се спряхме на серията пробиотични препарати “Ентеросан”. Те са създадени на базата на селектирани щамове бифидобактерии и лактобацили от националния генофонд. Пробиотичните организми „Ентеросан“ живеят в условията на червата и стомаха. Проявяват силна антимикробна дейност и резистентност към голяма част от антиобиоците, които се прилагат в клиничната практика.

Тествани във водещи клиники в чужбина и по наши земи, пробиотиците „Ентеросан“ успешно се прилагат в комплексната терапия на заболявания. Прилагат се на заболявания свързани с храносмилателната, отделителната, ендокринната, съдовата, нервната, костната и други ситеми.

Разсейваме веднага съмненията, които са се загнездили в главата ви, а именно – пробиотичните препарати „Ентеросан“ са разрешени за производство от Министерство на земеделието и са защитени с патент на Република България.

Най-важното нещо, което трябва да знаете за пробиотиците, е, че те са ефективни, когато концентрацията им е в милиарди. В аптеките със сигурност ще срещнете десетки видове пробиотици, които ще изтънят банковата ви сметка, а в същото време няма да имат никакъв ефект.  При тях концентрацията на пробиотични микроорганизми е няколко десетки милиона. Сами можете да направите, разликата, нали?

ентеросан-пробиотик

Пробиотиците на “Ентеросан” се обуславят с много високо съдържание на жизнеспособни клетки на бифидобактерии и лактобацили, а именно – 109 КОЕ/g.

Могат да бъдат обособени четири групи в зависимост от тяхното предназначение:

  • пробиотици за гастроентерологични заболявания;

  • пробиотици за недоимъчни заболявания;

  • пробиотици с функционално предназначение;

  • пробиотици за подпомагане на дейността на някои от жлезите с вътрешна секреция.

Всяка една от тези групи има чудесен ефект върху организма в битката му срещу стомашно-чревни инфекции, които са предизвикани от ентеробактерии. Освен това пробиотиците пречат на развитието на гъбични представители и възстановяват микрофлората. Елиминират стомашните киселини, метеоризма и запека и силно укрепват имунната ни система.

А кой не би желал да води един живот, в който отсъстват всички гореизброени дискомфорти, които неминуемо сте изпитвали неведнъж?

Екипирани с пробиотиците на „Ентеросан“, това не е химера, а истинска възможност.
(Може да намерите техните продукти тук в Здраве & Вино )

 

Поръчай по телефона!