zdravevino.bg

6 практични идеи за Свети Валентин

red rose 3923288 960 720

Св. Валентин определено няма нужда от подробно въведение. Празникът на любовта трябва да е свързан с нежност, внимание и споделеност. С наближаването на 14 февруари обаче мнозина от нас за поредна година са в предпразнична треска. Чудим се как да зарадваме партньора, какъв подарък да изберем и въобще как да подходим. Натиска от обществото, който се изразява в перфектни кадри в Инстаграм, изобщо не помага, защото създава нереалистични очаквания. Затова бързаме да Ви споделим една тайна, която ще свали част от Валентинското напрежение. В днешно време най-ценно е вниманието, което посвещаваме на човек. Сред стреса и натовареното ежедневие човек оценява малките жестове, тъй като му дават емоционална опора в днешния несигурен свят. А ето и нашите шест любими практични идеи за Свети Валентин, които не изискват големи усилия, но дават огромни резултати.

  1. Практични подаръци за деня на влюбените

подарък за свети валентин

Неподходящи подаръци

Подаръците за Св. Валентин трябва да са като съветите в тази статия – практични. Забравете за тематичните подаръци, като снимки в рамки и възглавници-сърца. Съдбата им е ясна: първо ще бъдат използвани са пост в социалните мрежи. Около една седмица ще стоят на бюрото/дивана/холната маса и след това ще потънат във вечна забрава. И това е съвсем логично и разбираемо, защото от тях няма никаква полза. Още по-голяма грешка е да отложите подаръка за по-късен момент, защото в момента нямате идеи за Свети Валентин. Оправдания от рода на „куриерската фирма забави пратката” означават единствено, че сте се сетили на 13 февруари следобед.

Какво да подарим тогава?

Вместо тематична вещ, заложете на подарък, който партньорът Ви ще употребява редовно. Вероятно няма да запомни повода за него, но това не е и целта Ви. Целта е да засвидетелствате внимание. Слушайте внимателно човека до себе си. Той или тя със сигурност споменава от какво има нужда или какво иска. Тук става дума за ежедневни разговори, които бързо отминават, затова бъдете винаги нащрек за потенциални сигнали за подарък. Те са напълно несъзнателни, което прави факта, че сте им обърнали внимание, още по-стойностен.

Дори да не сте слушали, ние пак ще Ви помогнем. Не сме Дядо Коледа все пак. Нека изборът Ви не е очевиден и първосигнален. Т.е. парфюми и масажи веднага отпадат. Помислете за хобито на партньора си или за някоя характерна черта на характера му и веднага ще Ви хрумнат подаръчни идеи за Свети Валентин. Например, може да изберете комплект за декупаж за по-сръчните дами. Или бижу с камък, който подхожда на зодията ѝ, ако се интересува от астрология. Без значение дали правите най-правилния избор по отношение на цвят и дизайн, тя винаги ще оцени вниманието, което проявявате към интересите и личността ѝ.

  1. Истинска покана за среща

покана за среща

 

Какво е Св. Валентин без капка истинска романтика? Истинските изненади не са скъпите подаръци или луксозните ресторанти в една конкретна вечер. Каквото и да сте планирали за 14 февруари, опишете го в истинска покана. Да, става дума за хартиена картичка или т.нар валентинка. Можете да разкриете само част от заплануваните дейности и идеи за Свети Валентин или да ги опишете подробно. Във всеки случай кажете достатъчно, за да може партньорът Ви да се ориентира и да се облече подходящо. Дайте час и място за среща. За най-добър ефект изпратете поканата по куриер. Това всъщност ще спести известно неудобство на по-срамежливите. Имайте предвид, че тази идея работи безотказно и за дългогодишни двойки, защото припомня вълнуващите начални стадии на връзката. Затова, ако искате да внесете свежест и тръпка, класическата валентинка е точно за вас.

  1. Вечеря вкъщи

Че какво им е на ресторантите

Св. Валентин е трескав ден и още по-трескава вечер. Потиквани от романтичните филми, хората чинно се запътват към всякакъв род и калибър ресторанти. Мъжете си купуват спокойствие, а жените зареждат телефоните, за да направят максимален брой снимки на романтичната вечеря. Накрая заведенията са отчайващо (но и предвидимо) препълнени, менюто – посредствено в най-добрия случай, а атмосферата напълно стереотипна. Смущаващо е какъв брой хора разчита на това конкретно преживяване да поддържа романтиката във връзката си. Ние обаче имаме далеч по-впечатляващо решение.

Вечеря вкъщи за зашеметяващ 14 февруари

Факт е, че романтиката е пряко свързана с усамотението. А най-усамотеното място е именно домът. Тук отново си представяте някоя сантиментална холивудска сцена, затова нека да Ви прекъсна. Категорично не! Ако решите да приготвите вечеря у дома и по принцип не готвите често, трябва да имате реалистична нагласа. Подберете правилно менюто. Колкото по-лесно и семпло, толкова по-добре (не, палачинките въобще не са толкова лесни). Направете изчерпателен списък с продукти и си отделете достатъчно време да се върнете до магазина поне два пъти. Не приготвяйте твърде много храна.

Ако все пак на Св. Валентин не Ви се рискува с кулинарни подвизи, имаме още по-добра идея. Сгответе заедно с партньора си. Това определено е дейност, която сближава, понеже учите заедно и си помагате. Нали казахме, че точно споделеността е в сърцето на празника. Затова не се притеснявайте, че ще сбъркате с рецептата или храната няма да е в най-естетичния вид. Приготвянето на вечеря е преди всичко жест на внимание, който вие посвещавате един на друг и това е напълно достатъчно. За най-големите романтици можем да препоръчаме пица във формата на сърце. Или поне коктейлни клечки за хапки с тази форма.

коктейлни клечки за хапки

  1. Изключете звука на телефона

Приемете думата усамотение съвсем буквално. Романтиката се състои в общуването между двама души. Да изключите звука на телефона си е една от най-добрите идеи за Свети Валентин, която можем да Ви дадем. Електронните устройства обаче винаги са готови на нарушат тази хармония. Съобщенията и разговорите могат да почакат до сутринта, особено в случай, че са служебни. Запомнете, че работата няма място на романтична вечеря. Влагате достатъчно усилия, планирате срещата и готвите. Не пропускайте да вземете мерки да бъдете необезпокоявани по време на празника. Навярно е напълно нормално да поискате да споделите в социалните мрежи колко хубаво си прекарвате. Най-добре го направете чак на следващия ден. Всъщност това ще има още по-голям ефект, тъй като създава впечатление, че вечерта е била толкова вълнуваща, че не сте се и сетили за Инстаграм.

  1. Етерични масла вместо свещи

етерични масла
етерични масла

Свещите са повсеместни през февруари. Действително пламъкът на свещта обещава да се пренесе и в отношенията между влюбените. Ние обаче имаме по-впечатляваща алтернатива, а именно арома лампа. Арома лампа или дифузер е керамична поставка за етерично масло, под която се поставя запалена чаена свещ. Топлината на свещта разгръща аромата на маслото по деликатен и изтънчен начин. За разлика от ароматните свещи, етеричните масла имат естествено и балансирано ухание. Нещо повече, можете да регулирате силата на аромата според предпочитанията си и големината на помещението. За последно сме запазили и най-голямото им преимущество: някои етерични масла са силен афродизиак. Сред тях са канела, кипарис и джинджифил. Те ще създадат екзотична атмосфера и ще се погрижат за романтичното настроение.

  1. Нестандартно вино за Свети Валентин

Ето я и кулминацията на романтичната вечер: виното. Подберете нестандартно вино, с което да впечатлите партньора си. Не трябва да е скъпо, а специално, точно като вас. Не е нужно да избирате сами. Проверете какво предпочита партньора Ви – бяло, червено или розе. Съчетайте го правилно и с храната. Ако все още се колебаете, заложете на класиката, червено вино. Нека само деликатно да напомним, че консумацията с мярка спестява много потенциални проблеми на Св. Валентин. За да си подсигурите добър метаболизъм след вечерята, препоръчваме вино от арония. То е изискан, но рядко срещан продукт, с който гарантирано ще впечатлите партньора си. Освен това алкохолното му съдържание е много ниско.

Това са практичните съвети от „Здраве и вино” за деня на влюбените. С тях лесно ще надхвърлите търсения ефект и със сигурност ще зарадвате човека до себе си. За тези идеи не ви е нужно нищо повече от романтично настроение, вино и човек, с който да ги споделите. Все пак това е Св. Валентин: две чаши и една бутилка любов. Или вино. Най-добре и двете.

вино и любов

Вашият коментар