zdravevino.bg

Откъде знам за зеолита?

Баба и дъщеря си говорят

Ако преди няколко месеца някой ми беше казал “Пия вода от зеолит и наистина усещам подобрение!” или пък “Мия си зъбите с паста от зеолит и усмивката ми е много по-бяла и здрава!”, може би щях да се изсмея. Истината е, че винаги съм вярвала в силата на мисълта, в астрологията и в лечебните свойства на камъни и минерали, особено на зодиакалните. Но вярвах, че помагат на другите. Никога не съм си мислила, че и аз мога да усетя тази сила, докато баба не ми подари своя камък зеолит, с който не се е разделяла от повече от 30 години!

От момента, в който се настроих, че този минерал може да помогне и на мен, започнах да усещам как нещо се случва…

Разговор за Зеолит

Защо баба е ползвала камъка толкова дълго?

Преди толкова много години не е имало продукти, в състава на които да се съдържа вулканичният минерал, за разлика от днес. Единственият вариант е било носенето му в джобовете на дрехите или под формата на някакво бижу. Сега си давам сметка как всъщност винаги съм виждала, че баба има нещо в джоба си, но никога не съм обръщала внимание какво е. Оказа се, че е било точно този зеолит, който наскоро подари на мен. А свойствата и ползите, които този камък ѝ е донесъл, и които сподели с мен, меко казано ме изненадаха. Не вярвах, докато не се убедих сама.

От баба разбрах, че в Родопите се намират най-големите, висококачествени и чисти находища на зеолити в световен мащаб. Когато тя е била на 35, с дядо са посетили едно от тях край Кърджали. Камъкът всъщност е бил подарък от него, тъй като точно тогава е била аварията в Чернобил, а зеолитът е известен с това, че с него се обезвреждат радиоактивни отпадъци.

Баба често е оставяла камъка да йонизира водата, която пият, понеже така течността става много чиста полезна за организма и помага при заболявания като язва, гастрит, диабет и други проблеми със стомашно-чревната и сърдечно-съдовата система. Йонизираната вода извлича и токсините и радиоактивните елементи от организма и му помага да ги изхвърли. Комплексното му действие е и една от причините да го наричат “камъкът на живота”. И буквално е камъкът на нейния живот, тъй като през по-голямата част от него той е бил неотлъчно до нея.

Внучка с баба си и майка си

Кои са полезните свойства на зеолита, в които лично съм се убедила?

Откакто се настроих, че това камъче всъщност крие огромната сила да ми помага в преодоляването на проблеми и заболявания, това наистина започна да се случва. Именно поради тази причина голяма част от продуктите, които най-често използвам в ежедневието си, всъщност съдържат зеолит. Най-любимият ми от тях определено е пастата за зъби. Както казах, преди няколко месеца щях да се изсмея, но в момента наистина забелязвам как венците вече не ме болят, когато пия нещо много топло или студено, а зъбите ми са една идея по-бели.

А понеже кожата ми е много суха, използвам и маска за лице със зеолит. Благодарение на свойството му да неутрализира киселините, да помага на йонообмена и да служи като пилинг, черните точки и пъпките ми значително намаляха, а кожата ми е по-хидратирана и на вид, и на допир. Състоянието на лицето ми не беше никак добро, което се превърна в голям комплекс за мен. Затова съм много щастлива, че намерих продукт, който наистина ми помогна да го овладея.

Може би детоксът е едно от любимите ми свойства на камъка. За съжаление живеем в много замърсена среда, което неминуемо се отразява и на нашия организъм. Смятам, че чрез употребата на зеолит поне малко успявам да помогна на тялото си да се детоксикира, алкализира и прочисти.

Дъщеря показва на майка си Зеолит на лаптоп

Баба ми каза, че допреди да започне да носи камъка със себе си навсякъде и да пие йонизирана вода, всеки месец се е разболявала и при най-лекото понижение на температурите. Забелязах, че аз също започнах да боледувам много по-рядко, което вероятно се дължи на качеството на зеолита да подсилва имунната система. А моята определено имаше нужда от подсилване.

Всъщност свойствата на зеолита, за които съм чувала, са много повече, отколкото аз самата съм видяла за краткия период, в който го използвам. Но вярвам, че е въпрос на време да ги забележа и аз. Все пак няма универсално лекарство, което да излекува всички, затова смятам, че камъните и минералите действат там, където е най-наложително. Обаче нагласата и ефектът от употребата им е строго индивидуален и това дали ще подействат, изцяло зависи от човека.

За какво го използвам в ежедневието?

Камъкът, който баба ми даде, по-скоро има сантиментална стойност за мен, но благодарение на него се убедих в качествата, които минералът сам по себе си притежава. Това ме накара да потърся и да добавя към ежедневната си рутина повече продукти като тези, които споменах преди малко, в които зеолитът е основна съставка. За щастие ситуацията не е като преди 35 години и в днешно време има множество такива.

Мъже говорят за Зеолит

От баба научих, че камъкът е един от малкото такива с отрицателен заряд. Въпреки че никога не съм била добра по химия, знам, че едни от най-отровните вещества, като живак и олово, са положително заредени. А във все повече от храните, които консумираме, са натрупани такива вещества (особено в плодовете, зеленчуците и рибата). За 40 дена зеолитът може изцяло да изчисти тези токсини от организма! Затова редовно си правя прочистване с този естествен минерал чрез йонизирана вода със зеолит под формата на бучки.

Колкото до камъка на баба – него обикновено го нося с мен навсякъде, но понякога се случва и да го сложа в чашата си с вода за известно време (след като го измия, разбира се). Паралелно с другите течности, обикновено пия и една чаша йонизирана вода, разпределена така, че да ми стигне за целия ден.

По принцип правя това с минерали на бучки, понеже е по-лесно. Но с всяка глътка насочвам също и мисълта си към целта, която искам да постигна – ако ме боли стомах, си мисля как зеолитът го лекува; ако съм яла твърде много сладко и ми стане тежко, си представям как той намалява нивото ми на кръвна захар и т.н. Важно е да има връзка между нагласата, емоциите и реалния прием на зеолит, за да се усети оптимален ефект.

Натурални продукти от Зеолит

Кои са продуктите със зеолит от Здраве и Вино, които използвам ежедневно и силно препоръчвам?

Вече споменах, че използвам много продукти със зеолит. За да започне той да действа обаче, наред с качеството на продуктите, за мен много ключова беше и предварителната ментална преднастройка. Докато не започнах да мисля как този минерал всъщност ми помага, аз реално намалявах неговата сила с негативната си нагласа.

Според мен лечението чрез камъни и минерали става много популярно, което от своя страна предшества появата на все повече нискокачествени продукти. Аз си имам своите фаворити, в чието качество вече съм се убедила, и използвам само тях. Най-любимият ми продукт, след пастата за зъби, определено е маската за лице от зеолит. Чрез тези два продукта съществено подобрих външния вид на цялото си лице.

Паралелно с редовната консумация на йонизираната от зеолита на бучки вода, за детоксикиране на организма от замърсената среда, използвам и шампоан със зеолит. При мен употребата му беше наложителна, понеже освен кожата, косата ми също е много суха. Всъщност е по-правилно да кажа – беше суха!

Винаги съм вярвала, че в природата се съдържа всичко, което ни е необходимо, за да поддържаме добро здраве, и то под много по-полезна и естествена форма. И зеолитът не прави изключение! За мен аптеката на природата е най-добрият източник на полезни вещества и естествена енергия, от която се нуждая.

 

Вашият коментар