zdravevino.bg

Зеолит за отслабване и детоксикация

maika dashterya razgovor zeolit

Употребата на зеолит за отслабване и детоксикация под формата на хранителна добавка набира все повече популярност на пазара. Това не е случайно, като се има предвид мощното действие на този суплемент. Лечебният потенциал на това невероятно вещество е огромен, когато се използва правилно.

Клиничните проучване за приноса на зеолит за отслабване доказват, че той значително подобрява храносмилането и перисталтиката на стомаха и ускорява метаболизма за изгаряне на мазнините и въглехидратите. Също така чрез премахване на токсините от организма, употребата му помага за детоксикация на тялото.

Тази статия е предназначена да ви запознае с това какво представлява, какво е действието му и как правилно да използвате зеолит за отслабване и детоксикация.

Какво е зеолит

Зеолитът е минерал с противовъзпалително и антиоксидантно (детоксикиращо) действие. Полезните му свойства са благоприятни не само за отслабване и детоксикация на организма, но и за почистване на кожата.

Мъж показва Зеолит на жена

Името “зеолит” произхожда от гръцките думи ‘zeo’ (да кипи) и ‘litos’ (камък). Смята се, че съществува от преди повече от 300 милиона години. Зеолитът е минерал, съставен предимно от силициев диоксид (третият най-разпространен микроелемент в човешкото тяло) и тетраедри от алуминиев триоксид. Той се образува с течение на времето, когато пепелта и лавата от вулканите влязат в химична реакция с морската вода. Това води до получаване на съединение с много силна структура и отрицателен заряд.

Има много вариации, всяка една уникална за своята среда. Някои се образуват, когато вулканичните скали и пепел реагират с морска вода. Други са вариации на сладководни води. В Австралия например зеолитът е известен още като клиноптилолит и се смята, че е едно от най-старите находища от този вид в света.

Какво е действието на зеолита

Зеолитът е алкален минерал, който е много порест и е един от малкото минерали в природата, които са с отрицателен заряд. Това означава, че е в състояние да привлича положително заредени молекули. Тъй като повечето токсини, като тежки метали, радиация и пестициди, са заредени положително, зеолитът изтегля токсините към себе си, подобно на магнит, и ги засмуква в структурата си. Тези опасни вещества попадат в капана на клетките на минерала, които след това безопасно и лесно се отстраняват от тялото.

Как помага употребата на зеолит за детоксикация

Детокс чрез зеолит

Зеолитът има силен отрицателен заряд и по този начин се привлича от положително заредени молекули. Тъй като повечето от вредните елементи в телата ни са заредени положително, зеолитът може да бъде ефективен метод за детоксикация на редица токсични елементи, които вредят на здравето ни. Ето как:

Елиминира токсините: Зеолитът е добър за детоксикация, защото привлича и улавя токсини и други вредни вещества, като свободните радикали. Токсините се намират върху предметите, които използваме, в продуктите, които поставяме върху кожата си, в храната, която ядем, водата, която пием, и въздуха, който дишаме. Елиминирането на тези токсини улеснява детоксикацията на тялото и позволява на клетките да се възстановят, когато са увредени.

Елиминира тежките метали: Тежките и токсични метали, които се натрупват в телата ни с течение на времето, са огромно бреме върху имунната и нервната ни система. Те карат телата ни да работят извънредно, за да останат здрави. В крайна сметка организмът ни губи способността си да се справя и могат да се появят хронична умора, раздразнителност и множество други симптоми и състояния. Зеолитът постига ефикасна детоксикация чрез улавяне и елиминиране на тежките метали от организма.

Елиминира спорите от мухъл и плесен: Отравянето с мухъл и плесен е сериозен проблем и причина за редица хронични състояния. Дори ако в момента не сте изложени на мухъл в дома или на работното си място, възможно е плесента от предишно излагане да се размножава в тялото ви. Спорите на мухъл могат да се задържат и да продължат да се размножават в тялото ви в продължение на години. Хранителни добавки със зеолит се използват и за детоксикация при наличие на плесени.

Елиминира микробите: Зеолитът може да се свърже с редица патогенни микроби, включително Candida и множество вируси. Той има антивирусни свойства поради потенциалната си способност да абсорбира вирусни частици. Това означава, че освен за детоксикация, зеолитът може да бъде ефективен срещу цял набор от вируси.

Жена използвала шампоан със Зеолит

Защо и как да използваме зеолит за отслабване

Това, от което се нуждаете, за да се отървете от наднорменото тегло, е естествено решение, което ще има ефект върху вашето здраве и благосъстояние. Решението за здравословно отслабване е зеолит. Това е естествено съединение, което идва от вулканичните земни отлагания, получени от взаимодействието на пепелта и вулканичните скали с подземните води. Но как можете да отслабнете със зеолит?

Основната полза от зеолит на прах е, че той е най-добрият агент за детоксикация. Обикновено това, което се случва, когато в тялото ви няма токсини, е, че храносмилането, изгарянето на мазнини и отслабването стават по-ефективни. Ключовият момент тук е бързият метаболизъм. Вие ще напълнеете, ако метаболизмът ви е бавен. Ето как действат продуктите за отслабване със зеолит:

  • Зеолитът, като помощно средство за отслабване, може лесно да влезе в кръвта, особено ако е под формата на прах. След като премине през клетъчните стени и навлезе в кръвообращението, той улавя токсините. Размерът на клетката на зеолитните частици е много малък, което означава, че може да улавя и най-малките токсини.
  • Частиците също така са отрицателно заредени. Така токсините се придържат към зеолитните частици, докато не бъдат отстранени от тялото. Това означава, че можете да използвате хранителните добавки със зеолит за отслабване включително и за детоксикация.
  • Докато детоксикацията може да причини известна умора в началото, ще се почувствате по-добре и ще имате повече енергия по време и след приема на зеолит за отслабване. Когато вашите енергийни нива са високи, няма да изпитвате нужда да се храните прекалено често.
  • Другият основен начин да поддържате тялото си във форма и да отслабнете е като контролирате апетита си. Мит е, че гладът може да се контролира само с воля. Гладът се основава на хормонален дисбаланс. Така че употребата на зеолит за отслабване не е фантазия. След детоксикация на тялото, ще постигнете хормонален баланс и контролируемо чувство на глад.
  • Възможността да ограничите пристрастяването си към храната също ще ви помогне да отслабнете. Подобно на неконтролирания прием на алкохол или каквато и да е зависимост, хората, които са по-склонни към биохимична зависимост, могат да бъдат пристрастени към храната. Ако имате високи нива на допаминови рецептори, шансове да се пристрастите към храната и следователно да напълнеете, се увеличават. Детоксикацията на тялото ви със зеолит на прах ще ограничи пристрастяването.

Сега разбирате защо отслабването със зеолит на прах се случва толкова ефективно и здравословно.

зеолит шампоан

Каква е препоръчителната доза

За да бъдат ефективни детоксикацията и отслабването със зеолит на прах трябва да се придържате към препоръчителната доза и начин на приемане. Обичайната дневна доза е по 1 кафена лъжичка два пъти на ден (общо 2,0 – 2,5 гр/ден), разтворена във вода или друга течност. Трябва стриктно да следвате и спазвате приема в продължение на 2 до 3 месеца. Ако след този период желаете да продължите с приема на зеолит за отслабване и детоксикация, трябва да направите пауза от 3 месеца преди наново да започнете.

Не забравяйте, че зеолитът не се абсорбира от тялото, така че не можете да предозирате с него. Споменатите по-горе препоръки за дозата представляват общи насоки и може да има по-добра стратегия за дозиране за вас. Все пак, ако за първи път приемате зеолит за отслабване и детоксикация, ви съветваме да се придържате към тези препоръки за дозиране.

Има ли странични ефекти зеолита

Висококачественият клиноптилолитов зеолит на прах и капсули няма странични ефекти. Това е естествен минерал, който съдържа разнообразни елементи в себе си. Важно е да се отбележи, че зеолитът не се разгражда в тялото и не отделя в организма никакви елементи, които съставляват съединението. Той не е като другите минерали, които се абсорбират в организма и вземат участие в клетъчните функции. Той просто преминава през кръвния поток, като събира положително заредени токсични елементи и след това се екскретира.

Купете зеолит (клиноптилолит) на прах от Здраве и Вино

Зеолит капсули

От нас може да закупите природен зеолит (клиноптилолит) на прах, който във всяка доза съдържа комбинация от всички необходими елементи за ефикасно отслабване и детоксикация. Предлагаме го под формата на прах както в насипно състояние, така и във вариант на капсули. Здраве и вино ви предлага 100% натурален зеолит с високо съдържание (около 84%) на клиноптионолит. Той се добива в Родопите и е модифициран съгласно специална технология за постигане на максимален здравословен ефект.

Заключение:

Свалянето на килограми не е толкова трудно и сложно. Да поддържате тегло си в разумни граници засяга вашето здраве и благосъстояние. Приемът на зеолит не само улеснява отслабването, но помага за детоксикация на тялото, като елиминира токсините, които му вредят. Най-хубавото при това решение за отслабване е, че няма никакви странични ефекти.

Вашият коментар