zdravevino.bg
Скъпи клиенти, магазинът е в лятна почивка! Всички направени поръчки ще бъдат изпратени след 18 юли 2024.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

pexels photo 300122 1

Без да се усетя, отново дойде началото на юни..  Дърветата са натежали и зелени, слънцето стопли лъчите си, парковете отново се изпълниха с глъчка, а листовете едвам успяват да поберат всички записки и планове за бъдещите летни приключения.

Програмата на хора и природа е наситена. Затова и точно в този момент не трябва да се поддаваме на закъснялата пролетна умора. След като успяхме да я надхитрим през април, тя може да се опита отново да ни напомни за себе си в края на май.

А лекът срещу нея е простичък – витамини, здрава храна, движение и… спокойствие.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

Ето и моята рецепта против пролетна умора:

1. Един лимон на ден

И то с лъжичка ароматен мед. Още на първия ден усещам прилива на живителни сили. Като бонус това е и чудесен начин за детоксикация и сваляне на килограмите, натрупани през зимата. Понеделник, вторник, сряда… и така до неделя – по 1 на ден.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

2. Чай от джинджифил

Изградила съм си навик да го пия половин час преди обяд. Затова и вече от опит знам, че е незаменим при грижата за храносмилателната система. Това е и причината да действа толкова енергизиращо – когато има проблем с храносмилателната система, човек се чувства изтощен, имунната му система отслабва и се разболява много по-лесно. Чаша чай от джинджифил веднъж на ден или дори веднъж на няколко дни е лесен, а и вкусен, начин да сме здрави и енергични.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

3. Пробиотици

Признавам, че ги пия не само през пролетта, но и през цялата година. Колкото и да се стараем да ядем чисто и здравословно, все пак храносмилателната система се нуждае и от още малко помощ от нас. Както вече споменах, имунитетът се крие в стомаха и затова е толкова важно да се грижим за него. От години това е моят всесезонен начин да го правя.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

4. Тинктури

Всякакви! За себе си открих, че всяка една тинктура ми помага да бъда по-здрава и жизнена през пролетта. Разпитах и разбрах, че това е заради всеобхватността на действието им. Е, само мога да се радвам, че ги открих.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

5. Спортувам

Какво нещо е навикът! Преди да свикна, тичането половин час преди работа ми се струваше като върховно усилие, което не бих могла да извърша. А днес вече не мога да си представя, че денят може да започне по друг начин. Как иначе ще си набавя дозата свежест? За мен това е и моментът, в който събирам енергия, мотивация и хъс за деня си. Как изобщо мога да мисля за пролетна умора при такова зареждане?

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

6. Наспивам се

Изброявам го последно, но по важност то е първо. Всичко започва и приключва с добрия сън – денят, здравето, настроението ни. Всеки се нуждае от различно количество сън, разберете кое е вашето – 6, 7, 8 часа, и не допускайте често да спите по по-малко. Нещо на пръв поглед простичко, но всъщност фундаментално за здравето ни – добрият сън.

6 начина да преборим закъснялата пролетна умора

Много добро алтернативно решение за справяне с пролетната умора е тинктурата от златен корен, която можете да откриете на достъпни цени в магазина ни.

Това са моите 6 стъпки против пролетна умора. Надявам се да ви бъдат полезни и с тях да оставите не само пролетната, но и всяка умора далеч зад себе си.

Здраве и вино да е!