zdravevino.bg

Бабини зъби за шипове и дискова херния

babini-zabi-diskova-hernia

Билката бабини зъби е силно разпространена на територията на нашата страна. Много хора я смятат за досаден плевел, който избуява от нищото. Знаете ли обаче, че това е много мощно лечебно растение? Билката бабини зъби се използва от хилядолетия в народната медицина по цял свят за лечение на всичко – от сексуална дисфункция до камъни в бъбреците и още много други здравословни проблеми.

В днешно време е много по-лесно да се намерят билки под формата на хранителна добавка в магазинната мрежа, вместо да запарвате корените в чай, тоник или тинктура от бабини зъби, но няма съмнение, че това невероятно растение притежава впечатляващи ползи, когато става въпрос за вашето здраве.

Съществува една добре позната отвара от бабини зъби против шипове и дискова херния, която е дело на български лечител. Готови ли сте да научите повече? Нека да разгледаме естеството на двата проблема, какви са причините за появата на шипове и дискова херния и как приемът на отвара от бабини зъби ще ви помогне.

Какво са шиповете и защо израстват

Шиповете са калциеви израстъци по краищата на костите, като прешлените на гръбначния стълб. Клиничното наименование за тях е остеофити или екзостози, като и двете означават „костна проекция“. Обичайно израстват на мястото, където се срещат две кости.

Водещата причина за израстване на шипове е увреждане на ставите като остеоартрит, нелекувана дискова херния или дегенериран гръбначен диск, увреждане на сухожилията или други ставни увреждания. Спортистите също са изложени на риск от ошипяване. Прекомерното натоварване на ставите и повтарящите се движения увеличават риска поради физически интензивни движения за дълъг период от време.

Други фактори, които могат да доведат до това състояние, включват нездравословно хранене и затлъстяване. Образуването на шипове е начинът, по който тялото ви се опитва да компенсира някое от изброените състояния. Обикновено ошипяването не създава проблеми, защото калциевите израстъци растат в области, където не ги забелязваме.

Когато обаче шиповете започнат да се търкат в костта или да притискат нерв, тогава може да почувствате болка, скованост, изтръпване и ако не се лекувате дълго време, изтръпване и мускулна слабост. Един от начините за превенция и лечение на шипове е билката бабини зъби.

babini-zabi-shipove

Рецепта за отвара от бабини зъби против шипове

Отварата от бабини зъби против против шипове, дискова херния и редица други здравословни проблеми свързваме с Борис Николов. Народният лечител се запознава с билката и нейните лековити свойства още в детска възраст. Като дете той се разболява тежко и търси помощ от македонската знахарка баба Дивлевица. Тя му показва как да приготвя отвара от бабини зъби, която го изцелява.

Борис Николов забравя за рецептата и лековитата билка, когато близо 50 години по-късно негов приятел и колега не му оплаква от здравословното си състояние. Тогава той се се сеща за отварата от бабини зъби, с която помага на другаря си. Изпробва я и върху себе си, за да види как тя ще повлияе на сърдечното му заболяване и… Оздравява.

В онези годни Николов работи в Министерство на просветата и колегите му бързо научават за лековитата отвара от бабини зъби. Те стават първите пациенти, на които народният лечител помага. Добрите отзиви се разпространяват бързи пред прага му започват да идват много болни хора, търсещи изцеление. С течение на времето Борис усъвършенства своите методи за извличане на лечебните съставки от бабините зъби с което лекува шипове, дискова херния и редица други заболявания.

Борис Николов се превръща в един от първите физиотерапевти в страната, който получава официално разрешително за практикуване. ВМА и ИСУЛ извършват клинични изпитвания на неговите отвари от бабини зъби и доказват, че те са ефективни и безопасни за употреба.

Резултатите от проучванията Николов събира и издава книга „Растението убиец на холестериновите плаки”. След нейната премиера интересът към лечителя и неговата отвара от бабини зъби при шипове, дискова херния и други заболявания нараства. Борис помага на хората до последния си ден.

Приживе, виждайки, че не може да приеме всеки пациент, той решава да сподели следната рецепта за бабини зъби при шипове, дискова херния и други заболявания, която всеки може да приготви у дома.

babini-zabi-otvara-shipove

Как се приготвя отварата от бабини зъби против шипове

Ето каква е рецептата за воден извлек от бабини зъби против шипове, която Борис Николов споделя. За максимален ефект следвайте стриктно както стъпките за нейното приготвяне, така и препоръките за дозиране, и схема за прием.

Необходимите съставки за билковата отвара против шипове са:

 • 5 с.л бабини зъби (изсушена билка)
 • 1 л. вода

Начин на приготвяне:

 1. В съд с 1 литър вода изсипете 5 супени лъжици бабини зъби
 2. Поставете съда на котлона и изчакайте да заври
 3. Оставете отварата да ври в продължение на 1 час
 4. Свалете от котлона и долейте толкова вода, колкото е необходимо, че количеството на отварата отново да стане 1 литър (защото докато ври част от количеството се губи)
 5. Оставете я да престои на стайна температура за 24 часа
 6. След като престои, прецедете отварата от бабини зъби против шипове през много ситна цедка, филтърна хартия или тензух (за да отстраните фините иглики на билката)
 7. Съхранявайте в хладилник

grabnak-preshleni

Как се приема отварата от бабини зъби против шипове

При шипове, дискова херния, висок холестерол и други здравословни състояния приемайте от отварата от бабини зъби всеки ден. Дозирането и приемът се осъществяват по специална схема, която трябва да спазвате стриктно, без отклонения. Дозата се повишава постепенно, за да може организма ви постепенно да привикне към съставките.

Схемата за прием на отварата от бабини зъби при шипове е следната:

 • Ден 1: Приемайте 3 пъти на ден по 3 супени лъжици от отварата, след хранене.
 • Ден 2: Приемайте 3 пъти на ден по 4 супени лъжици от отварата, след хранене.
 • Ден 3: Приемайте 3 пъти на ден по 5 супени лъжици от отварата, след хранене.
 • Всеки следващ ден: Продължете да приемате същото количество като “Ден 3” докато отварата от бабини зъби свърши.

Когато приключите приема, ако е необходимо, може да започнете отново поне след 10 дни.

Заключение
Освен за шипове и дискова херния, отварата от бабини зъби ще ви помогне и при други здравословни състояния. Ако усещате подобрение на симптомите си, правете 1-2 курса с отварата годишно.

babini 30ml

07.00лв. – 16.00 лв.
Тинктура от бабини зъби

Вашият коментар