zdravevino.bg

Зеолитът – Родопското чудо на 20 век

Зеолитът - Родопското чудо на 20 век

На всеки от нас се е случвало да се чувства отпаднал, без енергия, да изпитва адски дискомфорт. Да има здравословен проблем, да е потиснат и депресиран. В такива моменти ти се иска или да „хванеш” това неприятно чувство и да го тръшнеш със суплес на земята, а после да го измъчваш и ти, както то е тормозило теб! Или пък да поемаш огромна доза съвети и лечебни рецепти от майки, баби, роднини и приятели, вярвайки че това ще помогне. Всяка рецепта, хвалена и тествана от 10 поколения насам, а всеки препоръчан лек-най-безвредният и действащ мигновено!

Да, наистина традициите ни са запазили хиляди тайни за здраве от народната медицина, които действат безотказно и помагат да стабилизираш имунната система и здравословното състояние на организма. Но ние от „Здраве и Вино” искаме да създадем у теб желание, което да те кара всеки път, когато имаш проблем и нужда от цяр – да се обръщаш към природата. Искаме още да сътворим толкова дълъг списък със здравословни продукти, извлечени от всяка билка, всеки храст, камък, почва, че никога повече да не ти се наложи да се чудиш как да си помогнеш! Искаме и да ти дадем огромна информация за всичко що се крие из дебрите на природата на България! За да знаеш кой мехлем къде да приложиш и кой лек кога да изпиеш.

В „Здраве и Вино” ще откриеш непобедими, 100% естествени и натурални природни оръжия, с които да се справиш в домашни условия с болежки или пък просто да си създадеш навик да живееш здравословно и да се грижиш за тялото си!

Точно такъв продукт – извлечен от майката-природа, добит от чудодейните български земи в планината Родопи и обявен за минерал на 20 век, заради граничещите му с вълшебство качества, ще ти представя сега! Чувал ли си думата ЗЕОЛИТ (клиноптилолит) – звучи като далечна епоха от Каменната ера, но всъщност е едно малко камъче, носещо невероятни ползи за човешкото здраве!

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата!

Зеолитът - Родопското чудо на 20 век

Казват, че нашите сънародници, живеещи в Родопите от десетки години, го използват в ежедневието си – слагат го във водата и в храната си. Именно заради това в тази област има най-много дълголетници.

Какво всъщност е зеолитът?!

Той е силикатен минерал (вулканичен камък) с микропореста структура, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. При попадането му в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и тези на средата, в която се намират, започва активен йонообмен. Това означава, че зеолитът може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на човешкия организъм. Поставен във вода, клиноптилолитът елиминира от нея всички вредни вещества, включително и радиоактивно замърсяване! Минералът се счита за напълно безопасен и нетоксичен, безвреден за перорално приложение при хора и животни – в това число бебета, деца, бременни жени и кърмачки.

Структурата на този чудодеен минерал напомня на пчелна пита. Натоварената с отрицателно електричество повърхност, дава възможност зеолитът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира като от своя страна отделя други такива.

Извод: Зеолитът е пречиствател на отровите в организма, поети чрез въздуха и храната!!!

(Може да намерите продукти от зеолит и в Здраве & Вино)

Минералният камък има огромен набор от ползотворни свойства, които влияят оздравително на тялото ни като тези да нормализира кръвното налягане. Отразява се добре върху кожата, неутрализира последиците от стрес и умора. Също така облекчава безсънието, предпазва от рак, язви, гастрити, колити, проблеми със сърдечно-съдовата и нервната система.

Зеолитът е мощен антиоксидант!

Клиноптилолитът е невероятно силно детоксикиращо средство, което помага на организма да се защити от свободните радикали. Доказано е, че през първия месец от употребата му, приемащия сваля около 3-4 килограма „мъртво тегло”! Това се дължи на изхвърлянето на шлаките от организма.

Улавя и извежда от тялото нитрозамините. Това са канцерогенни вещества, които водят до редица болести.

Зеолитът действа активно при диабет!

Може да се използва като съпътстваща терапия. Той спомага за транспорта на кръвната захар в клетките без помощта на инсулин и нормализира нивата на глюкозата в организма. Лечебният камък се бори с причинителите на нитрозамини в тялото, защото се свързва с тях и ги неутрализира. Те се откриват в много хранителни продукти, в цигарения дим и в бирата.

Зеолитът нормализира киселинно-алкалния баланс!

Това е от огромна важност за общото укрепване на организма, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност. Тя е най-често предизвикана от вредна храна и неправилно хранене. Той подпомага тялото да регулира биохимичния си баланс и подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.

Зеолитът стабилизира функцията на имунната система!

Минералът действа в широк антивирусен спектър като не засилва директно имунната система! Но ѝ позволява да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, бактерии и гъбички, които могат да потиснат функциите ѝ и производството на хормони.

 • Зеолитът пречиства жлъчката и бъбреците от песъчинки!

 • Намалява симптомите на алергии!

 • Лекува пикочните пътища и зъбната плака!

 • Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб!

 • Стимулира перисталтиката на червата!

 • Помага за поддържането на здравината на клетъчните мембрани!

 • Отстранява свободните радикали в тялото!

 • Действа като препарат за прочистване на клетките в тялото!

Зеолитът - Родопското чудо на 20 век

Всички тези изброени свойства на зеолита водят към извода, че лечебното чудо от Родопите пази организма ни от болести, които тялото не може да се предпази само!

(Може да намерите продукти от зеолит и в Здраве & Вино)

 • Прилагането на клиноптилолит вътрешно или под формата на пудра дава невероятни резултати в борбата с проблемната кожа – при упорито акне, псориазис, кожни алергии и рани.
 • Зеолитът се бори и с целулита!

За да намалиш килограмите и да премахнеш целулита, първо трябва да започнеш с детоксикация на тялото. Самият целулит се причинява от наличието на лоша циркулация в подкожните тъкани. Това пък води след себе си до лош дренаж на токсините и течностите… Ние складираме токсините в мастните тъкани на тялото, а това води до отслабване на колагеновите ни влакна! Както споменахме неколкократно, зеолитът е мощен и ефективен антиоксидант, който неутрализира мастните образувания. Също така извежда токсините от тялото и спомага за пълното отстраняване на целулита.

 • Зеолитът възстановява организма след тежък труд или физически тренировки!

Лечебното чудо е използвано често и от спортисти, защото приемът му възстановява организма след тежки силови тренировки. Той е и средство за премахване на мускулните болки, възникващи при повишени натоварвания, защото абсорбира млечната киселина от мускулите!

Приемай зеолит – вече знаеш какво представлява, колко полезен и ефективен е!

Време е да се довериш на природата!

Надявам се, че информацията за невероятната, чудодейна находка ще бъде полезна в домашните грижи за твоето тяло! Ние от „Здраве и Вино” поемаме отговорността да ти предлагаме само висококачествени, натурални и 100% български продукти, извлечени от нашата природа и спомагащи за естественото ти здраве!

(Може да намерите продукти от зеолит и в Здраве & Вино)