zdravevino.bg

Бабини зъби за полова мощ и потентност

babini-zabi

Както е известно за немалко хора, билките са растения, които се използват както за допълнително лечение на много заболявания, така и за подобряване на различни функции в организма. Ако вече сте чели статията ни за бабините зъби, сте наясно с лечебните свойства на тази билка и нейните неоспорими ползи за здравето. През последните години тя стана много популярна, като най-търсеният ѝ вид е под формата на тинктура или в комбинация с други лечебни билки. Тя е сред най-полезните хранителни добавки, що се отнася до положителния ефект върху либидото при мъжете. В тази статия ще разгледаме конкретно това нейно преимущество – подобряването на мъжката половата мощ и потентност. Но нека първо си припомним какво представлява това растение и за какво е полезно.

Какво представлява билката бабини зъби

Бабини зъби (Tribulus terrestris) е едногодишно тревисто растение, чиито листа са елипсовидни, а цветовете са жълто-зелени. Плодовете му имат малки шипчета, а стръковете и листата му са покрити с тънки власинки.

Къде расте и кога се бере

Бабините зъби обичат топлото време и у нас могат да се срещнат главно в Южна България и по Черноморието. Обикновено растат по каменисти места и край пътища. Корените и самият плод на билката са частите, които се използват за лечебни цели. Бабините зъби растат през летните месеци – юли, август и септември. Тогава се отрязват и плодовете, които вече са пораснали и готови за употреба.

За какво помага билката

Както вече споменахме, бабините зъби притежават богат комплекс от активни вещества, чиито свойства въздействат благоприятно на редица процеси в човешкия организъм. Компонентите на тази билка насърчават хормоналния баланс и подобряват някои функции в мъжкия организъм, като:

 • производството на тестостерон;
 • удължаване на ерекцията;
 • мобилността на сперматозоидите;
 • подобрява качеството на половия акт;
 • стимулира производството на урина.

babini-zabi-libido

Както и някои процеси в женския:

 • повишаване на либидото;
 • облекчаване на симптомите при менопауза;
 • растеж на стойностите на естрогена.

Ползи за половата мощ и потентност

Що се отнася до мъжкото самочувствие, както споменахме в началото на статията, бабините зъби имат слава на естествен афродизиак още от древни времена. След честа употреба, билката би могла да повиши либидото, производството на семенна течност, качеството на сперматозоидите и общата сексуална функция. Екстрактът от това растение под формата на тинктура е изключително полезен за повишаването на тестостероновите нива в мъжкия организъм, от което следва подобрената потентност, удължена ерекция и съответно – значително по-добро качество на половия акт. Това лечебно растение насърчава и производството на лутеинизиращ хормон, като от своя страна това се отразява благоприятно на хормоналния баланс при мъжете. Освен това, билката може да помогне и при възпаления на половите органи, повишаване на енергийните нива, тонуса и издръжливостта.

Ползи при проблеми с простатата

С напредването на възрастта при мъжете могат да се появят различни здравословни проблеми, голяма част от които засягащи простатата, което може да бъде изключително болезнено. Бабините зъби са известни и с полезното си действие, подобряващо значително повечето проблеми с простатата като увеличаването ѝ и по този начин притискането на уретрата, което може да доведе не само до повече болка, но и до проблеми с уринирането. Билката подпомага състоянието на увеличена простата като повлиява на 5α-редуктазата и по този начин действа като естествен диуретик. Тя може да помогне и при състояния на камъни и песъчинки в бъбреците и влошаване функцията на пикочния мехур.

Бабини зъби под формата на тинктура от Здраве и вино

Предимството при приема на екстракт от бабини зъби под формата на тинктура е, че той осигурява по-бързото действие и усвояване от организма. Освен това тинктурата, която Здраве и вино предлагат, се основава изцяло на натурален състав, който не съдържа изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. По този начин не е нужно да подготвяте тялото или организма си по някакъв определен начин преди приема на билката. Единственото действие, което трябва да предприемете, е да не я приемате на празен стомах, тъй като това може да го раздразни или да доведе до леки спазми.

Възможни странични ефекти

Макар и билката да е сравнително безобидна и ежедневният ѝ прием да е безопасен, при прекомерна употреба е възможно да забележите известен дискомфорт и нежелани реакции, като повечето от тях са често срещани и могат да се появят и при прием на други подобни растения. Страничните ефекти могат да се проявят под формата на:

babini-zabi-stomashni-bolki

 • Стомашни смущения
  Може би най-често срещаният страничен ефект е стомашното неразположение под формата на дразнене, парене и болки. За да избегнете подобни състояния, ви препоръчваме да приемате бабините зъби по време на или след хранене, когато стомахът ви е пълен. По тази причина приемът на билката не е подходящ при мъже, които страдат от стомашно-чревни заболявания.
 • Тахикардия
  При това състояние се наблюдава повишена сърдечна чесота и значително увеличаване на пулса. От това може да се породят и неспокойствие или тревожност.
 • Намаляване на кръвната захар
  Ако сте диабетик, трябва сериозно да обмислите приема на тази билка  и да се допитате до лекар специалист за подходяща за вас ежедневна доза. Прекомерната употреба на бабините зъби може да понижи кръвното налягане и нивата на кръвна захар в организма.
 • Повишаване на телесната температура
  При прием на значително по-големи от препоръчителните в листовката дози, билката може да повиши в пъти телесната температура и да покачи нездравословно енергийните нива, което пък от своя страна ще доведе до по-бързо измаряне и евентуална физическа неспособност.

Разбира се, тези симптоми и нежелани реакции не придружават задължително приемът на билката бабини зъби, но това не означава, че тя може да се употребява в неограничени количества и по всяко време. За да може да се повлияе вашият организъм от всички нейни полезни свойства, трябва да следвате точно определената и препоръчителна доза. Така, шансът да получите някой от по-горе изброените странични ефекти, се свежда до минимум.

Заключение
Както може би сте разбрали от статията, бабините зъби са изключително полезно и безобидно растение, което при правилен прием, би могло да подпомогне много функции в мъжкия организъм като половата мощ, потентността и проблемите с увеличаването на простатата. Разбира се, като всяко лекарство, при злоупотреба с препоръчителните количества, тази билка може да повлияе негативно върху тялото и общото здраве. Във връзка с това, тя трябва да се приема отговорно и точно така, както е описано в листовката,  за да се възползвате изцяло от нейните полезни за мъжкото самочувствие свойства.

tinktura-babini-zabi

 

16.00 лв.
Тинктура от бабини зъби

<pstyle=“padding-top:20px;>

Вашият коментар