Какви бяха четирите „П“-та на лятото?

Планове, приключения, пътешествия и… парна баня!

Лятото не просто дойде, ами вече е дори към края си. Накъдето и да се обърнем, кипят планове, случват се очаквани и неочаквани приключения и всеки е отпрашил на поредното пътешествие.

Това са всеизвестните три П-та на всяко лято. Но тази година добавяме още едно – парната баня.

Добре познато лечебно средство и все пак още не масово използвано, парната баня е подходяща за всеки един сезон. Не просто подходяща, а препоръчителна. За добро или за зло живеем във време, в което грипове върлуват из всички сезони, но пък това ни кара да бъдем по-внимателни към здравето си и да се стараем да водим един по-здравословен начин на живот.

Случвало ли ви се е през лятото някой коварен вирус със завидно чувство за хумор да потропва на вратата ви точно преди дълго чаканата отпуска? Май на всички ни се е случвало. Но както вече стана дума, това само трябва да ни мотивира да откриваме нови и все по-здравословни и естествени начини да затръшнем вратата под носа на тези коварни вируси.

парна баня

 

Един от безспорните начини да направим това е редовното посещение и напарване в парна баня.

Оказва се, че тези редовни посещения могат да намалят шанса да се разболееш цели 4 пъти. Организмът се закалява и развива по-силен имунитет срещу инфекциозните и простудни заболявания. Можеш да помахаш за довиждане и на болните бъбреци, болежките в ставите, заболявания на опорно-двигателния апарат, запушените пори и какво ли още не. Отървавайки те от тези неща, парната баня ще засили кръвоснабдяването към органите ти, ще оживи така важната обмяна на вещества в организма и ще увеличи дейността на сърцето и дробовете ти.

Ако с това парната баня все още не те е спечелила, продължи да четеш – това е един от най-приятните начини за сваляне на излишните килограми и за изчистване на кожата на цялото тяло. Потейки се, тялото изхвърля всички отрови, а с тях и нежеланите захари и масни натрупвания. Заедно с потта кожата ни се изчиства и от мръсотиите и мъртвите клетки, като създава необходимите условия за бързото изграждане на нови.

парна баня

И последно, но никак не на последно място – парната баня ти помага да запазиш душевния си баланс и спокойствие. Това е един час, отделен само за теб. Час, в който да се отпуснеш, да релаксираш и да не мислиш за нищо. Редуването стаята с гореща пара и студения душ, ще те тонизира и неминуемо ще повлияе положително на настроението и вдъхновението ти. След всичко това ще си тръгнеш оттам с бодрост, лекота, а защо не и с танцова стъпка!

Трите П-та на лятото вече си имат едно ново и здравословно другарче – парната баня.

Добави я към плановете си и виж как приключенията ще станат по-бодри, а пътешествията още по-вълнуващи!

( Здраве & Вино – Здравословният блог – Здраве, Вино и Наслада! )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *